WOZ berekenen


De WOZ waarde  van uw eigen woning kun u niet zelf doen, dit doet de gemeente voor u. Voorheen was het zo dat de gemeente een keer per vier jaar deze waarde opnieuw vaststelde. Dit is sinds 1 januari 2010 veranderd. De waarde wordt nu jaarlijks vastgesteld.

De gemeente berekend de WOZ waarde, hiervoor maakt de gemeente gebruik van de gegevens van het Kadaster, er komen dus geen taxateurs bij iedereen langs om de woning te bekijken. Bij het Kadaster worden alle woningtransacties in Nederland bijgehouden. Dus ook de verkoop van woningen in uw straat staan hierin. Wanneer deze heeft plaatsgevonden en voor welke prijs de woning is verkocht. De gemeente vergelijkt woningen die op elkaar lijken met elkaar en krijgt zo een idee wat uw woning waard zou zijn indien u deze zou verkopen.

De WOZ waarde krijgt u elk jaar van de gemeente toegestuurd. Wettelijk zijn de gemeenten verplicht om de waarde voor eind februari bekend te maken. Echter lukt het de gemeente lang niet altijd om dit ook voor elkaar te krijgen.

'Hoe groot is ons perceel nu precies en waar ligt de erfgrens?'
'De goedkoopste energieleverancier vinden voor mijn woning en direct overstappen, dat is handig!'
'Ik wist niet dat we zoveel konden besparen op onze energierekening'
'Wat is eigenlijk de waarde van mijn woning?'
'Alle informatie van dat mooie huis direct in mijn mailbox'
'Om mijn huis goed te verkopen heb ik alle woninggegevens nodig'
© 2022 Woninggegevens.nl