Taxatie huis

Wat is een taxatierapport?


De taxateur maakt het taxatierapport op. Het taxatierapport kan u helpen bij de onderhandelingen over de prijs van een woning.  Een taxatie is een schatting van de verkoopwaarde van een woning door een deskundige. Er wordt daarbij onder andere rekening gehouden met het type huis, de staat van onderhoud , de grootte en de ligging.

Taxatiewaarde

De taxatiewaarde van een bestaande woning is belangrijk voor het verkrijgen van bijvoorbeeld een hypotheek. De taxatie wordt gedaan door een onafhankelijke taxateur die zelf niet betrokken is bij de aankoop of verkoop van de woning. De kosten van de taxatie zijn voor rekening van de koper en zijn fiscaal aftrekbaar. Als u een nieuwbouwwoning koopt, dan is een taxatierapport meestal niet verplicht om een hypotheek te krijgen. Zeker niet bij woningen in grote nieuwbouwprojecten.

Taxatiekosten

De kosten van een taxatierapport zijn variabel. Ze verschillen per taxateur  en zijn soms zelfs onderhandelbaar. Banken stellen hoge eisen aan het taxatierapport èn aan de taxateur die het taxatierapport opstelt. Het gebeurt dan ook vaak dat een taxatierapport door banken wordt geweigerd.

'Hoe groot is ons perceel nu precies en waar ligt de erfgrens?'
'De goedkoopste energieleverancier vinden voor mijn woning en direct overstappen, dat is handig!'
'Ik wist niet dat we zoveel konden besparen op onze energierekening'
'Wat is eigenlijk de waarde van mijn woning?'
'Alle informatie van dat mooie huis direct in mijn mailbox'
'Om mijn huis goed te verkopen heb ik alle woninggegevens nodig'
© 2021 Woninggegevens.nl