Bereken WOZ


Bereken de WOZ waarde  van uw eigen woning? Zelf is dit helaas niet mogelijk, dit gebeurt namelijk door de gemeente. Voorheen was het zo dat de gemeente een keer per vier jaar deze waarde opnieuw vaststelde. Dit is sinds 1 januari 2010 veranderd. De waarde wordt nu jaarlijks vastgesteld.

Stijging van de huizenprijzen

Deze regel is ingevoerd omdat het voorheen met de grote stijging van de huizenprijzen zo kon zijn dat de WOZ waarde met wel 30% tot 50% steeg. De staat wil dit nu geleidelijker laten gaan en daardoor is er gekozen voor een jaarlijkse aanpassing.
Als consument heeft een stijging van de WOZ waarde voordelen en nadelen. Het voordeel is dat uw woning meer waard is geworden. U merkt hier weinig van omdat u uw woning niet verkoopt. U kunt wel uw hypotheek verhogen door gebruik te maken van de overwaarde.

Het nadeel  is dat u over de WOZ waarde van uw woning ook belasting verschuldigd bent. Zo word de WOZ waarde gebruikt door de gemeente als basis om een aantal gemeentebelastingen over te heffen. Deze belastingen zijn o.a. de eigenarenbelasting en waterschapsbelasting.

'Hoe groot is ons perceel nu precies en waar ligt de erfgrens?'
'De goedkoopste energieleverancier vinden voor mijn woning en direct overstappen, dat is handig!'
'Ik wist niet dat we zoveel konden besparen op onze energierekening'
'Wat is eigenlijk de waarde van mijn woning?'
'Alle informatie van dat mooie huis direct in mijn mailbox'
'Om mijn huis goed te verkopen heb ik alle woninggegevens nodig'
© 2021 Woninggegevens.nl